5 voordelen van de Quotation Factory – Offreren en calculeren binnen de metaalindustrie kan sneller

Offreren en calculeren kost veel metaalverwerkende bedrijven tijd. Veel en kostbare tijd, die ten koste gaat van de commerciële slagkracht. Maar ook tijd waar je graag op wilt besparen en die je graag anders laat besteden. Herkenbaar? Een snelle, slimme en laagdrempelige calculatie- en offertetool kan uitkomst bieden. Al moet die oplossing wél aan meerdere kenmerken voldoen.

Je kent de succesverhalen binnen de metaalbewerkingsindustrie van de grote bedrijven. Digitalisering transformeert ze tot smart factories; implementatie van nieuwe, digitale technologieën brengt en houdt ze voorop. En terwijl je erover hoort en leest, vraag je je af: welke winst kunnen wíj daarmee behalen? Je wilt de boot uiteraard niet missen. Zeker nu niet, in een tijd waarin ook in de metaalbranche de klant steeds vaker snellere doorlooptijden verwacht van zijn leveranciers.

Jullie ideale offertetool

Stel je daarom eens voor, dat je aan de slag kunt met een doordachte online verkooptool. Met een oplossing die jullie gehele proces van calculeren en offreren sneller en slimmer maakt. Waaraan moet zo’n tool voldoen?

1. Jullie komen toe aan waar je écht goed in bent

Het offerte traject start nagenoeg altijd met complexe, digitale 3D-tekeningen. Bovendien komen er nieuwe, ‘rijkere’ bestanden bij, zoals JT Open en STEP 242. Verkopers of werkvoorbereiders zijn al snel uren kwijt aan het beoordelen, uitzoeken en doorrekenen van aanvragen. En dat terwijl diezelfde kostbare medewerkers, met meestal een achtergrond als engineer, andere belangrijke werkzaamheden binnen de organisatie kunnen oppakken. Een goede verkooptool bespaart tijd en laat mensen doen waar ze écht goed in zijn. Het adviseren en begeleiden van klanten bijvoorbeeld! Het draagt zo wezenlijk bij aan het succes van een organisatie.

2. Zelflerend en steeds slimmer

De metaalindustrie kent inmiddels een aantal succesvolle online verkoopportalen. Ook gebeurt er veel op het gebied van aansturing van lokale CAM systemen via IoT technologie. Als een (onafhankelijke) offertetool kan analyseren welke bewerkingen precies nodig zijn, dan is ook duidelijk hoe de workflow eruitziet. In combinatie met de IoT technologie beschikt een fabriek bij aanvragen dan over een grote nauwkeurigheid van maakbaarheid en calculaties. Bundel deze inzichten en precisie, en een fabriek heeft de beschikking over een slim closed-loop-systeem, dat zichzelf steeds slimmer maakt dankzij de voortdurende terugkoppeling van data.

3. Gebruiksgemak via elk scherm

Los van de geavanceerde, onderliggende techniek, moet een verkooptool voor de gebruiker ook op het scherm feilloos werken. Het belang van een overzichtelijke ‘user interface’ is niet te onderschatten. Een gebruiker moet alleen zien wat hij écht nodig heeft en op details kunnen inzoomen wanneer hij meer de diepte in wil. In een tijd waarin iedereen gewend is aan de gebruiksvriendelijke werking van apps op smartphones en tablets, moet de user interface van een offertetool daarop aansluiten. Dat vraagt om één interactief geheel, waarbij de gebruiker constant feedback krijgt. Het is een voorwaarde voor succesvol gebruik en dus ook een must voor jullie oplossing.

4. Alternatief voor duur maatwerk

Digitalisering van processen kan metaalbedrijven helpen om een soepel en snel offerte traject te bieden, zoveel is zeker. Dus maken meerdere bekende partijen er al werk van. Al lijken het vooralsnog alleen grote spelers die dit zich kunnen veroorloven. Maatwerkoplossingen vragen immers hoge investeringen die voor kleinere metaalbedrijven buiten bereik liggen. Toch hoeft dit niet te betekenen dat zij niet voorop kunnen lopen in de markt. Een standaard calculatietool in de cloud maakt de modernste techniek laagdrempelig beschikbaar voor een grote groep metaalverwerkers. Ook is die tool razendsnel te implementeren en werkt hij in het beste geval net zo goed mét als zónder ERP systeem.

5. Geen zorgen over IT-beheer en security

De keuze voor nieuwe technologie vraagt dus vaak om een hoge, eerste investering. Toch is die niet per se nodig wanneer je een oplossing in de cloud kunt gebruiken op een basis van een abonnement. Daardoor betaal je alleen voor gebruik en hoef je je geen zorgen meer te maken over zaken als eigen servers, beveiliging, IT-beheer en updates. Laagdrempelig en gebruiksvriendelijk: met zulke kenmerken staat weinig je in de weg om te ontdekken wat een offertetool op abonnementsbasis jullie kan opleveren. Zeker als je het vooraf op proef kunt uitproberen!

Quotation Factory: De verkooptool voor elk metaalbedrijf

Met de online offertetool de Quotation Factory wordt calculeren een peulenschil. De tool met klantenportaal is vanaf dit voorjaar beschikbaar voor elk metaalverwerkend bedrijf en bevat alle kenmerken die hierboven staan beschreven. Dankzij slimme herkenning van gebruikt basismateriaal en benodigde bewerkingen, calculeert de oplossing direct op basis van aangeleverde geometrieën. En dat allemaal op basis van de eigen fabrieksmogelijkheden en -variabelen.

Benieuwd naar de Quotation Factory? Neem contact met ons op. We laten je de mogelijkheden graag zien en vertellen je meer over een proefabonnement.

Deel dit artikel